0519 542442 info@fysioameland.nl

Winfred de Boer

Winfred helpt u met:

Fysiotherapie

Manuele therapie

Dry needling

Ik ben Winfred de Boer en woon in Hollum samen met mijn vrouw en 3 kinderen. Sinds 2002 ben ik op Ameland werkzaam als fysio-manueeltherapeut. In mijn jeugd jaren kwam ik in aanraking met fysiotherapie mijn interesse was er direct. Waarschijnlijk getriggerd doordat ik van mijn enkel klachten af werd geholpen en weer kon voetballen zonder klachten.

Tijdens mijn opleiding aan het CIOS in Heerenveen kwam ik opnieuw in aanraking met de belangrijkheid van een goed functionerend bewegingsapparaat. Wanneer je klachten hebt aan je bewegingsapparaat geeft dit beperkingen in je dagelijks leven. Ik dacht wat zou het mooi zijn als ik die mensen kan helpen met het herstellen van een lichamelijke aandoeningen of er mee leren om te gaan.

Na het afronden van de studie in 1997 ben ik daarom gestart met de opleiding fysiotherapie aan de Hoge school van Utrecht welke ik in 2001 heb afgerond. In dat zelfde jaar ben ik begonnen met werken als fysiotherapeut in Leeuwarden en omstreken. En omdat ik een grote meerwaarde zag in een de specialisatie manueel therapie ben ik in 2001 hiermee gestart aan de SOMT in Amersfoort. Na het afronden van de deze opleiding in 2005 heb ik een 2 jarige upgrade gevolgd tot master manueeltherapeut in 2009-2010. En ben ik sinds 2013 maatschapslid van fysiotherapie Metz de Boer.

De vraag die ik mijzelf stel is hoe kan ik mijn patiënten het beste helpen? En met name hoe kan ik iemand helpen om van zijn of haar klachten af te komen en belangrijker nog hoe voorkom ik dat er klachten terug komen. 

Met name door continu veranderende inzichten en kennis van de medische wetenschap, kan ik als fysio-manueeltherapeut niet stil blijven staan in mijn ontwikkeling. Continue bijscholing is daarom niet alleen erg belangrijk om nieuwe kennis en inzichten te vergaren, maar ook ontzettend interessant en leuk! Zo heb ik o.a. de opleiding voor Dryneedling gevolgd, mij gespecialiseerd in schouder klachten, Cursus Functional Motion Screening (FMS) afgerond, sta ik geregistreerd als HFCS (voorheen KISS) therapeut en kan ik een analyse maken van de hardlooptechniek wanneer hier klachten door ontstaan. 

In mijn werk ga ik uit van een wederzijds vertrouwen, respect en gelijkwaardigheid en doe daarbij een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de patiënt. Ik probeer de best mogelijke kwalitatieve, transparante en doelmatige fysiotherapeutische of manueel therapeutische zorg te leveren. Dit doe ik volgens de meest moderne en op de wetenschap gebaseerde inzichten. Samen met het team fysiotherapie Metz de Boer streef ik naar het versterken van onze positie binnen de eerste- en anderhalvelijnszorg op Ameland in samenwerking met andere disciplines.

Naast mijn werk als fysiotherapeut ben ik algemeen bestuurslid van s.c. Amelandia, trainer van de minipupillen bij deze sportvereniging en vind ik het heerlijk om te sporten. Zo kun je me zomers regelmatig in het zwembad, op de mountainbike of met hardloopschoenen aantreffen. Dit plezier in sporten wil ik graag in mijn werk als fysiotherapeut overbrengen. Ik ben er van overtuigd dat een gezonde leefstijl niet zonder voldoende fysieke beweging gaat.