0519 542442 info@fysioameland.nl

Sjoukje Schuurmans

Sjoukje helpt u met:

Bekkenbodem problematiek

Fysio bij oncologie

Houdingsproblematiek

In 1985 ben ik geboren en opgegroeid in het dorpje Warstiens, nabij Wergea, als boerendochter. De boerenwereld is een eiland op zich wat veel vrijheid met zich meebrengt. Toen mij de gelegenheid werd geboden om op Ameland te komen werken en na een jaar ook te komen wonen, samen met mijn vriend, was die stap dan ook zo gemaakt. Meer vrijheid en geborgenheid dan hier vindt je nergens. Schaatsen, wielrennen en mtb zijn mijn favoriete sporten. 

In 2009 ben ik afgestudeerd als Fysiotherapeut aan de Hanze Hogeschool in Groningen en ook werkzaam bij Fysiotherapie Metz de Boer. In 2013 heb ik de opleiding NVFB-ZwangerFit docent behaald. Daarnaast heb ik onder andere de cursussen FOI en bekkenbodemproblematiek gevolgd. Wat mij aanspreekt in het beroep van Fysiotherapie is dat het zeer dynamisch is. Het grote voorrecht van werken als Fysiotherapeut op Ameland is dat het vak op een eiland nog veelzijdiger is waardoor je veel verschillende patiëntenpopulaties ziet. Ook de korte lijnen met andere medische disciplines op het eiland spreekt mij aan. 

Het lichaam heeft een groot zelfherstellend vermogen. Het terugbrengen naar dat vermogen, bij klachten aan het bewegingsapparaat, zie ik als de uitdaging in mijn werk. De ‘patiënt’ weer vertrouwen geven in zijn of haar lichaam en fysiek weer in balans brengen, wat ook altijd gepaard gaat met een luisterend oor. Door het geven van NVFB-ZwangerFit is ook mijn interesse ontstaan in de klachten rondom zwangerschap en bevalling, het bekken en de bekkenbodemproblematiek. In de behandeling van vrouwen met deze klachten is ook FOI een goede aanvulling.

Begin 2019 heb ik de opleiding oedeemtherapie afgerond en de opleiding fysiotherapie bij oncologische patiënten.