0519 542442 info@fysioameland.nl
Het doel van therapeutisch tapen binnen de fysiotherapie is het beïnvloeden van het bewegingsgedrag van een gewricht, huid of spier.  Deze beïnvloeding leidt tot een bepaalde informatie afgifte aan het centrale zenuwstelsel over de houding (stand van de gewrichten) en de bewegingen (standsveranderingen van de gewrichten). Het toepassen van de tape-technieken binnen de fysiotherapie moet daardoor ‘direct’ merkbaar een positief resultaat opleveren. Dit positief resultaat uit zich door bijvoorbeeld pijnvermindering en/of functieverbetering.

Indien dit niet het geval is, kan de beïnvloeding van de tape worden veranderd met toepassen van variaties, bijvoorbeeld in taperichtingen. Indien uiteindelijk toch geen verbetering (positief resultaat) verkregen wordt, is de tape-toepassing niet bruikbaar bij deze persoon. Therapeutisch tapen moet gezien worden als een onderdeel van de fysiotherapie en vindt vrijwel altijd plaats in combinatie met oefentherapie.

Product informatie tape
De tape (Leukotape P) die hiervoor wordt gebruikt bestaat uit 2 lagen. Een ‘beschermende’ onderlaag en een ‘werkende’ bovenlaag. Voordeel van deze tape is dat het 5 tot 7 dagen kan blijven zitten en je kunt er gewoon mee douchen (het mag dus nat worden).

Huidverzorging
Een goede huidverzorging is essentieel voor de effectiviteit van de tape en voorkomt huidproblemen.
Een goede huidverzorging houdt in:
• lichaamsdeel ontharen (indien nodig of gewenst)
• ontsmetten
• drogen
• evt. kleefspray gebruiken
• huid inspecteren op wondjes

Te gebruiken bij
Pijnklachten aan: nek, (lage) rug, SI-gewricht, schouders, sleutelbeen, elleboog , pols, knie, enkel, duim, voet, heup en lies.

Door wie?
Sportfysiotherapeuten of reguliere fysiotherapeuten hebben hiervoor een speciale vervolg cursus gevolgd. Diverse collega’s bij Fysiotherapie Metz de Boer zijn bekwaam en ervaren om dergelijke tapetechnieken bij u toe te kunnen passen.

Info en contact
U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met onze praktijk. U kunt zich ook direct bij ons inschrijven.