0519 542442 info@fysioameland.nl

Shockwavetherapie is dé behandelmethode voor pijnklachten aan pezen, spieren. Daarnaast is shockwavetherapie wetenschappelijk bewezen effectief en hebben wij meer dan  behandelingen aan ervaring! Fysiotherapie Metz de Boer maakt gebruik van intern opgestelde behandel protocollen voor het hoogste en beste behandelresultaat. Fysiotherapie Metz de Boer is dé praktijk voor shockwavetherapie bij vele soorten pijnklachten.

Hoe werkt shockwavetherapie

Shockwavetherapie kent verschillende technieken en toepassingen. RSWT (Radiale Shockwave Therapie) is mechanisch opgewekt waarbij er via een behandelpistool drukgolven het lichaam in worden gestuurd. Deze vorm van shockwave wordt veruit het meest gebruikt en is in veel gevallen effectief bij pijn.

Niet pijnlijk

Het kan nodig zijn om vóór de shockwavetherapie echografie toe te passen. Om de kwaliteit van het te behandelen weefsel te beoordelen.  U ervaart bij de shockwave behandeling enkel lokaal een licht onaangenaam gevoel.

De effectiviteit van Shockwavetherapie

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde homeostase ontstaat, bloed circulatie verbeterd en cellen worden aangezet tot de aanmaak van het groeihormoon. Het verminder direct de pijn waardoor u beter gaat bewegen. Beter bewegen draagt weer bij aan een beter en natuurlijk herstel. Shockwavetherapie bevordert het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig is!

De voordelen van shockwave behandeling

De voordelen van Shockwavetherapie nog even onder elkaar;

  • Nauwkeurige behandeling direct op de locatie
  • Gezond weefsel wordt ontzien
  • Geringe foutmarge door begeleiding van echografie
  • Snel en soms zelfs direct al effectief en minder pijn
  • Voorkomt onnodig veel fysiotherapie behandelingen

Shockwavetherapie een oplossing voor pijn

Shockwavetherapie is zeer effectief bij pees, spier. Wanneer een ontsteking chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden “moe”  en fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. Shockwavetherapie bevorderd het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie.

Behandel indicaties zijn o.a.:

Wilt u snel van uw pijnklachten af? Wacht dan niet te lang en bespaar u lange fysiotherapie trajecten door een afspraak te maken voor een shockwave behandeltraject.

Afspraak maken voor een shockwave behandeling?

U kunt een afspraak maken door gebruik te maken van ons contact formulier op de website of door te bellen met telefoon nummer 0519-542442.