0519 542442 info@fysioameland.nl

Massage behandeling door een fysiotherapeut of gediplomeerde masseur. Fysiotherapie Metz de Boer biedt ook diverse particuliere massage behandelingen aan.

• ontspanningsmassage
• sportmassage
• triggerpointmassage
• bindweefselmassage

Uiteraard gebruikt uw fysiotherapeut zijn kennis over het menselijk lichaam, ziektes en aandoeningen. Mocht het zo zijn dat er een fysiotherapeutische indicatie wordt vastgesteld, dan communiceert de therapeut dit met u. Samen met u wordt er bepaald wat de beste oplossing of vervolg behandeling is. Onze fysiotherapeutische inzichten hebben zeker een meerwaarde boven een behandeling bij een reguliere massage salon.

Soorten massages bij Fysiotherapie Metz de Boer:

Ontspanningsmassage
Een ontspanningsmassage is bedoeld om te ontspannen en even los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest. Bij een ontspanningsmassage worden de spieren en pezen soepeler, het lichaam wordt beter doorbloed, de ademhaling rustiger en dieper en is er verbetering van de stofwisseling. De massagebehandeling bestaat uit diverse rustige handgrepen waardoor de harde en gespannen spieren zich zullen gaan ontspannen. Door de doorbloedingsverbetering in de spieren worden afvalstoffen uit de spieren versneld afgevoerd. Bij een druk of intensief leven of bij het hebben van gespannen spieren, is een ontspanningsmassage de manier om even weg te komen uit de sfeer van alledag en te zorgen voor een goed lichamelijk herstel.

Sportmassage
Het doel van een sportmassage is om de lichamelijke conditie van het lichaam (de sporter) te verbeteren, eventuele blessures sneller te laten herstellen en(/of) eventuele gevolgen van het sporten weg te nemen, of deze te minimaliseren. 

Sportmassage geeft goed resultaat bij onder andere vermoeidheid, spierpijn, slechte doorbloeding, verhoogde spanning, stijfheid, kramp en vochtvorming.

Sportmassage is voor niet-sporters ook een aanrader, omdat het een ontspannende en herstellende werking op het lichaam heeft. Niet-sporters kunnen dezelfde klachten hebben als sporters. Dit kan bijvoorbeeld door een verkeerde werkhouding of stress komen. De handvattingen en massagetechnieken zijn intensiever dan bij een ontspanningsmassage.

Triggerpoint massage:
Deze massage is gericht op het de-activiteren van triggerpoints. Triggerpoints zijn vastzittende spiergedeelten in de vorm van een streng of een knobbeltje. Triggerpoints kunnen lokaal een scherpe pijn geven, maar ook uitstralen naar andere delen van het lichaam.

De strakke spierstrengen en ‘spierknoopjes’ in de spiervezels worden met triggerpointmassage losgemaakt waardoor de spierspanning afneemt en de normale stofwisseling zich herstelt. De pijn wordt hierdoor minder. Met rekoefeningen die u meekrijgt wordt de lengte van de spier genormaliseerd. Indien nodig kan de massage behandeling worden aangevuld met dry needling behandeling. Zie hiervoor: dry needling behandeling.

Bindweefselmassage:
Bindweefselmassage wordt toegepast om verklevingen in de bindweefsellaag, de laag tussen de spieren en de huid, te verminderen.Indien er sprake is van blokkades ofwel verklevingen is een verhoogde spanning voelbaar en de huid kan minder goed verschoven worden. De huid zit als het ware ‘vast’ aan zijn onderlaag, wat kan lijden tot verschillende klachten. Het opheffen van deze verklevingen kan een positief effect hebben op verschillende klachten zoals:

• hoofdpijn en migraine,
• maag- en darm aandoeningen,
• buikklachten,
• doorbloedingsstoornissen, vaatfunctie
• aandoeningen aan het bewegingsapparaat, gewrichtsproblemen,
• slapeloosheid, 
• verslapte of slecht doorbloede huid,
• cellulitis, striae en littekenweefsel

Het effect beperkt zich niet alleen tot de huid maar werkt door op andere delen van het lichaam. Immers, alle inwendige organen en andere delen van het lichaam hebben een projectiegebied op het bindweefsel. Door deze bindweefselzones te stimuleren, wordt ook intern het lichaam gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen. Tevens krijgen zenuwuiteinden in de huid en in het bindweefsel door de massage een verbeterende prikkel.

De massage technieken kunnen variëren van oppervlakkig tot intensief. De technieken kunnen uitgevoerd worden op rug, armen, benen, romp en gezicht. Een behandeling kan eenmalig zijn of meerdere malen worden herhaald om aanwezige stoornissen te verminderen.

Afhankelijk van de klachten duurt een bindweefselmassage tien minuten tot maximaal een half uur. Indien iemand sterk op de behandeling reageert, zal de therapeut niet te lang doorgaan. Een bindweefselmassage wordt niet altijd als even prettig ervaren. Vastzittend bindweefsel geeft namelijk een stekend en knijpend gevoel. Het kan daarom prettig zijn om aansluitend een ontspanningsmassage te ondergaan.

Info en contact
U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met onze praktijk. U kunt zich ook direct bij ons inschrijven.