0519 542442 info@fysioameland.nl
De FOI is een volwaardige behandelingsmethode aan het bewegingsapparaat. Zij gaat er vanuit, dat alle gewrichten in het lichaam met elkaar in verbinding staan. Als een gewricht niet optimaal functioneert, dan heeft dit altijd invloed op andere gewichten.

Ergens kan zich dan in het lichaam de klacht ontwikkelen, maar de oorzaak ligt vaak niet daar waar de pijn zich manifesteert. Men schakelt het licht niet aan via de peer, maar via de schakelaar. En als de lamp niet functioneert, hoeft dit niet per se aan de peer te liggen. Er zijn meerdere schakelaars die het probleem kunnen veroorzaken.

De schakelaar, die de pijn uitschakelt, bevindt zich zelden daar waar de klachten zich manifesteren. Meestal ligt de schakelaar erg ver van het eigenlijke probleem. Een tennisarm kan zich ontwikkelen, als een knie niet optimaal functioneert. Hoofdpijnen ontstaan regelmatig door een standsverandering van het bekken.

In vele gevallen heeft men met meerdere schakelaars te maken, die met elkaar verbonden zijn in een systeem. Dit systeem te onderzoeken en te behandelen behoort tot de opgaven van een FOI gespecialiseerde fysiotherapeut

Info en contact

U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met onze praktijk. U kunt zich ook direct bij ons inschrijven.