0519 542442 info@fysioameland.nl
Deze techniek (het apparaat) wordt, door de positieve ervaringen (best practice), meer en meer ingezet bij de behandeling van lymfe oedeem of forse hematomen (bloeduitstortingen) na bijvoorbeeld een heup of knie operatie. De Deep Oscillation techniek is nog niet wetenschappelijk aangetoond. Een toelichting hierover is dan ook op zijn plaats.

Zoals u mogelijk weet zijn er veel soorten oedeem

Lymfoedeem (na verwijdering lymfklieren en na operatie)
Veneus oedeem (na trombose en operatie)
Traumatisch oedeem (na ongeval)
Primair oedeem (aangeboren)
Secundair oedeem (na andere operaties)
Lipoedeem (afwijking in de vetcellen)
Tertiair oedeem (na bestraling/chemokuur of medicijnen)
Oedeem (na oncologische ingrepen)

Het Deep Oscillation apparaat geeft een in diepte (Deep) doordringende en terugkerende trilling (Oscillation). Het grote voordeel is dat het statische veld een veilige, niet huid belastende trilling geeft, die zeer effectief is en het biologische proces van ons lichaam nabootst. De trilling komt terecht in de huid, ondergelegen bindweefsel, onderhuids vet, spieren, bloed en lymfevaten.

Deep Oscillation activeert hiermee de lichaamseigen trilling en geeft in combinatie met manuele lymfedrainage, gegeven door de oedeemtherapeut zelf, een groot verbeterend behandeleffect. Let wel: Het is geen op zichzelf staande behandeling, maar het is een aanvulling op de huidige (met de handen gegeven) behandeling. 

Hoe werkt Deep Oscillation nou op het lichaamseigen en dus biologische proces?
Cellen in ons lichaam hebben een natuurlijke trilling, bewegen ze niet dan sterven ze af (dit heet degeneratie). Bij schade (door bijvoorbeeld bestralingen, operatie wonden, etc) aan cellen wordt de biologische trilling verstoord. Deep Oscillation herstelt deze schade. Door de dynamische vorm van trilling die dit apparaat afgeeft maakt het verklevingen en littekens zachter en verbeterd het de biologische functie van de cellen.

Een verschil met bijvoorbeeld Kinesio taping of Cure tape (dit zijn die kleurrijke tapevormen) is dat Deep Oscillation dynamische is in plaats van statisch en minder huid belastend.

Het apparaat kan ingezet worden bij o.a.:
Spierontspanning
Pijnvermindering
Ontstekingsremmende werking
Oedeemopname
Bevordering van wondgenezing
Vermindering verharding van de huid
Verbetering van de voedingstoestand van het weefsel
Vermindering van de roodheid van het weefsel
Ontgifting
Verbetering van de kwaliteit van de huid
Versnelt wondgenezing

Info en contact
U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met onze praktijk. U kunt zich ook direct bij ons inschrijven.