0519 542442 info@fysioameland.nl

Bekkenklachten kunnen op vele manieren tot uiting komen. Bijvoorbeeld in pijnklachten in het gehele gebied van buik, bekken, lage rug en bekkenbodem. De bekkenbodemspieren ondersteunen de blaas, darmen, baarmoeder of prostaat. Ook spelen ze een rol bij de stabiliteit van het bekken en lage rug en het voorkomen van incontinentie. Ze hebben een doorlaatfunctie bij toiletbezoek en spelen een rol bij seksualiteit.

“Als uw bekkenbodemspieren niet goed functioneren kunt u problemen krijgen bij het plassen, ontlasten of vrijen. In deze gevallen kan ik u vaak helpen”, aldus bekkenfysiotherapeut José Sinnema. Zij werkt nauw samen met Sjoukje Schuurmans van praktijk Metz de Boer.

Oefentherapie
Na een uitgebreide intake en onderzoek stelt José Sinnema een maatwerk behandelplan met u op. Zij houdt rekening met uw persoonlijke doelstellingen: “Ik informeer u over de oorzaak en gevolgen van uw klacht en adviseer u over houding en beweging. De behandeling bestaat voornamelijk uit oefentherapie.”

Zwangerschap
Bij bekkenpijn of lage rugklachten tijdens zwangerschap of na de bevalling is bekkenfysiotherapie ook zinvol. In dit geval ligt de nadruk op het verantwoord leren omgaan met de veranderde belastbaarheid van het bekken. Met oefeningen worden spieren rond bekken, lage rug en bekkenbodem getraind, waardoor u het bekken weer op de juiste manier leert belasten en de stabiliteit verbetert.

Info en contact
U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met onze praktijk. U kunt zich ook direct bij ons inschrijven.