0519 542442 info@fysioameland.nl

Hydrotherapie is oefenen in warm water (32gr). Dit gebeurt onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het gecombineerde effect van warmte, bewegen in water en drijfvermogen stimuleert onder andere de bloedtoevoer naar beschadigde weefsels. De daarmee gepaard gaande aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen leidt tot vlugger herstel van de vermoeide spieren. Het uiteindelijk therapeutische doel van de hydrotherapie is de gezondheid zo optimaal mogelijk te beïnvloeden, zodat u in het dagelijks leven (opnieuw) zo goed en zelfstandig mogelijk kan functioneren.

Hoe werkt het?
Voordat u aan Hydrotherapie kunt deelnemen vindt een intake plaats om uw specifieke situatie te leren kennen. Er worden gerichte en specifieke oefeningen aangeboden voor verbetering van beweeglijkheid, evenwicht, spierkracht en uithoudingsvermogen. Uiteraard wordt er rekening houden met eventuele lichamelijke klachten.

Voor wie?
De hydrotherapie is bedoeld voor mensen met een chronische ziekte of aandoening die door hun aandoening moeite hebben met bewegen / trainen buiten het water. Denk hierbij aan klachten van spieren en gewrichten (reuma en fibromyalgie), neurologische aandoeningen als Parkinson, MS, spierziekten of hernia. Ook kan hydrotherapie geschikt zijn voor mensen met chronische pijn of die een operatie hebben ondergaan aan de grote gewrichten of wervelkolom.

Kosten
€150,- voor 5 maanden 1 x per week.

Vergoeding?
Een verwijzing van een huisarts of specialist is noodzakelijk om hydrotherapie vergoed te krijgen van de verzekering. Welke zorgverzekeraar in vergoeding voorziet en welk bedrag vindt u hier. In alle andere gevallen betaalt uzelf een lidmaatschap.

Indien u recht heeft op een vergoeding van uw zorgverzekering kunt u uw nota opvragen bij Fysiotherapie Metz de Boer (info@fysiotherapiemetzdeboer.nl of 0519-542442) en deze dient u dan zelf in bij uw zorgverzekeraar.

Indien hydrotherapie daadwerkelijk een onderdeel is van uw revalidatie bij bijvoorbeeld een nieuwe knie of heup valt dit gewoon onder uw verzekeringspakket en betaald u geen lidmaatschap. Vraag naar de voorwaarden bij uw fysiotherapeut.

Wanneer?
Woensdag van 9.15 tot 10.15 uur. Locatie: Zwembad op Camping ‘Klein Vaarwater’

Door wie?
Vaste fysiotherapeuten / begeleiders verzorgen uw lessen waardoor ze uw persoonlijke situatie en trainingsprogramma goed kennen en kunnen aansturen/begeleiden.

Info en contact
U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met onze praktijk. U kunt zich ook direct bij ons inschrijven.